VERSTAPPEN KIJKT RAAR OP VAN GEVERFD F1-CIRCUIT: 'GEEN GOEDE WOORDEN VOOR'

In aanloop naar de Grand Prix van China is er gewerkt aan het asfalt van het Shanghai International Circuit om de hobbels zoveel mogelijk weg te werken. De baan blijkt echter niet opnieuw te zijn geasfalteerd, maar geverfd. Max Verstappen heeft er zo zijn bedenkingen bij.

Verstappen heeft bedenkingen bij geverfd F1-circuit in China

De aanblik van het Formule 1-crcuit zorgde voor de nodige vraagtekens bij F1-coureurs, waaronder Verstappen. “Het lijkt alsof ze het hebben geverfd, niet opnieuw geasfalteerd. Dus ik weet niet wat dat doet met de grip van het circuit. Dat is iets waar we bovenop moeten zitten”, concludeert Verstappen voorafgaand aan het GP-weekend in China.

De Red Bull Racing-coureur vermoedt dat het programma voor de eerste vrije training er wel eens anders uit zou kunnen zien door de extra laag op het asfalt. “Ja, het programma is misschien een beetje anders dan op andere circuits waar je een sprintweekend hebt, zoals de afgelopen jaren. Bij VT1 gaat het erom de tijd die je hebt te maximaliseren en de auto zo goed mogelijk te begrijpen”, legt hij uit.

De Nederlander zegt de coating bovenop het asfalt wel eens eerder gezien te hebben, zij het in een ver verleden. “Niet in de F1, maar ik heb het in karting gezien. Normaal gesproken heb je dan meer grip, maar ik weet niet hoe het hier gaat werken”, vertelt hij. Gevraagd wat hij ervan vindt dat de verf na de eerste sessie weg zou moeten zijn, antwoordt Verstappen: “Ik heb er geen goede woorden voor.”

2024-04-18T19:06:53Z dg43tfdfdgfd